1. Poseidon

Poseidon Götaplatsen

Det är nästan lag på att fotografera Poseidon när du befinner dig på Götaplatsen. Faktum är att det finns knappast någon presentation av Göteborg som stad som saknar en bild på Poseidon.

Mina barn älskar att vara här. Balansera på karets kanter och fantisera om den romerska havsgudens egenskaper.

För några år sedan bodde vi på Eklandagatan i Johanneberg, och min äldsta dotter ville jämt gå ner och ”leka vid pomfrejjjdon”.

2. Konserthuset

Konserthuset Götaplatsen

På Konserthuset är det alltid någon ny premiär eller spelning på gång. Här samsas finkulturen med pop, rock och andra spännande musikgenrer. Ett magnifikt ljudrum enligt många. Konserthuset är kanske mest välkänt som hemvisten för Göteborgs Symfoniker.

3. Stadsteatern

Stadsteatern känns som en rolig och kreativ plats. Här kan du gå på lunchteater, lyssna på konserter i foajen, äta god mat eller, givetvis, gå på någon intressant teaterföreställning.

Kolla in vad som är på gång just nu: http://www.stadsteatern.goteborg.se/

4. Konsthallen

Konsthallen på Götaplatsen

En personlig favorit på Götaplatsen är konstmuseet och konsthallen. Väl värda ett besök vare sig du är konstälskare eller inte. För en ståtligare byggnad får du leta efter. Historierna sitter liksom i väggarna här.

5. Vattenspelet

Götaplatsens vattenspel

Strax nedanför Götaplatsen ligger det omdebatterade vattenspelet. En fiaskofontän enligt många, en trevlig plats enligt andra. Klart är i alla fall att det kostade staden en hel del pengar.

Jag tror inte många klappade händerna åt det när det byggdes. Men det går inte att förneka att det har en viss dragningskraft.

Det står liksom alltid någon glad person framför de självlysande vattenstrålarna och tar selfies. Sen är det oklart om det är för att det är en så vacker plats – eller för att det är ett sådant härligt magplask 🙂

Se även: